13 Mart 2013 Çarşamba

B-Fit Spor Merkezi, Antrenörlerim ve Bendeniz

1 hafta sonra B-Fit'te spora başlayalı tam 1 ay olacak. B-Fit nedir? Amerika'dan ithal bir fitness sistemi... 

Ben B-Fit'i kitabî dille değil, yaşadığım gibi anlatacağım size. B-Fit'le tanışmadan önce B-Fit'i tanımama vesile olan Ezgi Hocam'dan biraz söz etmem lazım. 

Bir yaz tatilinde Çeşme'deydik. Beden Eğitimi bölümü öğrencisi olan Ezgi, kaldığımız tatil köyünde bize sabahları spor yaptırıyordu. 

Onun da Ankaralı olduğunu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Telefonları aldık, Ankara'ya döndükten bir süre sonra ablasıyla B-Fit açtığını söyledi, beni de davet etti. Hemen davete icabet ettim. Öpüyorum onu buradann : )))

Yukarıdaki fotoğrafta  Cevizlidere B-Fit'in girişini görüyorsunuz. Ezgi Hocam'ın B-Fit'inin de girişi aynıydı. : )) Çünkü B-Fit kurumsallaşmayı başarmış bir marka... Franchising sistemiyle tüm Türkiye'ye yayılmış. Çalışanlarından işletmecisine kadar herkes bayan...


Ezgi Hocam'la çalışmayı çok istiyordum. Ama evime uzak olduğu için oraya başlamak kısmet olmadı : ( Kendisine sevgilerimi gönderiyorum. 

Cevizlidere B-Fit'teki antrenörlerim de en az Ezgi Hocam kadar harika insanlar... İşte Merih Hocam... Cevizlidere B-Fit'e görüşmeye ilk gittiğimde 5 dakika içinde spora başlamama karar verdiren şahıs...:)

Merih Hoca'nın saç rengi ve B-Fit'in pembe-yeşil kurumsal renkleri beni cezbeden faktörler arasındaydı :P Hemen ertesi gün alışverişe çıktım. Spor alışverişimi de burada paylaşmıştım sizlerle... : )

Biraz sistemden bahsedelim. Haftada 6 günü her gün yarım saat gidiyorsunuz. İsterseniz 2 gün gidin sizin tercihinize bağlı... B-Fit'in kendine has uygulamasına göre her şey 30 dakikada olup bitiyor : ) 30 dakika kime, neye yeter diyorsanız, yazıyı sonuna kadar okuyun lütfen :)

30 saniye antrenörün gösterdiği hareketleri yapıyor, 30 saniye aletlerle çalışıyorsunuz. Toplam 30 dakikada eşekten düşmüş karpuza dönüyorsunuz. : ))) Yani ben öyle oluyorum valla. Özellikle Satı Hoca'nın olduğu günler ahmak ıslatan yağmurlarına yakalanmış gibi sucuk vaziyetinde eve geliyorum.


Yukarıdaki yıldızlarda hangi üyenin ne kadar sürede ne ölçüde inceldiği ve kaç kilo kaybettiği yazıyor. Bakalım ben de 1 ayın sonunda yıldız alabilecek miyim? : )

Ben akşam işten geldikten sonra Erdem'e yemeğini yedirip B-Fit'e gidiyorum. Gidişim saat 19.00'ı buluyor. Benim gibi yanında yavrucağı olanlar için hazırlanmış bir kafeteryası var. Üyenin yanındaki misafirler 30 dakika boyunca Erdem'in oturduğu kafeteryada takılıyor.


Aşağıdaki fotoğrafta iki güzel antrenörümüzü bir arada görüyorsunuz. Soldaki az önce de bahsettiğim Merih Hocam. Sağdaki Gülçin Hocam, aynı zamanda Cevizlidere B-Fit'in çiçeği burnunda yeni sahibesi... : ) Bu arkadaşların hem bu kadar zayıf hem de bu kadar güzel olmaları bazen sinirlerimi bozuyor. Bu torpil nereden kaynaklanıyor diye merak ediyorum.

Ama ben onları bir de anne olduktan sonra göreceğim : ))) Bakalım böyle kalabilecekler mi? Maharet doğumdan sonra da böyle fit kalabilmekte :D Ama sizce de öyle değil mi yaa? Haksızlık bu bize :(

Şaka bir tarafa gerçekten süperler, harikalar, muhteşemler... ( Korkudan şaka yaptığımı söyledim. Yoksa yarın bana 30 dakika içinde 30 bin damla ter döktürebilirler :p ) 

Sabahtan akşama kadar bu işi yapıyorlar, işleri bu işte, spor yapmak. Ne tuhaf... İnsan sabahtan akşama kadar nasıl dayanır? Evet, bence de normal insanlar dayanamaz. Bunlar insanüstü varlıklar olmalı :) Çok güzeller değil mi? Maşallah desin herkes bir kere...


Yukarıdaki yeryüzünde uçarak dolaşan iki meleğin fotoğrafıydı. Aşağıdaki de iki normal insan fotoğrafı : ))) Böyle dümdüz dururlarken onları çok seviyorum. Belki hareketsizlikten 1-2 gram alırlar hehe : ))

Bir de Satı Hoca var ki; aman Allah'ım. Size nasıl tarif etsem bilemedim ki... Böyle hani sıcak su torbasının yarısına su koyarsınız ya, torba hiç düz durmaz. Sürekli kımıl kımıl hareket eder, fıkırdar. Öyle bir şey. Başka bir teşbihte bulunamadım affetsin beni : ) 

Benim en fazla terlediğim, sağımın solumun en çok ağrıdığı günler Satı Hoca'nın geldiği akşamlara tekabül ediyor. 

Söylememe gerek yok ama yine de söyleyeyim; müzik eşliğinde spor yapıyoruz ve Satı Hoca hiç durmuyor, içine milyonlarca solucan kaçmış gibi : )) Nasıl yorulmuyor anlamıyorum, biz spor yaparken de hiç durmuyor. Fıkır fıkır yaa. Müzik demişken, 33 yaşıma kadar hiç Ajda Pekkan dinlemeyen ben 3 haftada 33 yıllık Ajda Pekkan dinledim. "Senin yerinde olsaaaam, ufak ufak uzarım duurrrmam, pılımı pırtımı toplar giderim." Ezberlemişim yahuu : ))))))

Bundan sonraki hayatımda onu sürekli görebilmek için ailedeki bekar erkeklerden biri adına Satı Hoca'ya talip olacakken bu yaz düğünü olacağını öğrendim. Allah mutlu etsin, ne yapalım, kime niyet kime kısmet :(

Bugün de o vardı, kesin doping alıyorsunuz dedim. Canım ya, "Vitamin bile almıyorum; ot ve çöple besleniyorum" dedi. Bol bol meyve, sebze ve fındık, fıstık yiyormuş. Kuruyemiş ve kahvaltı vazgeçilmezleriymiş. 

Ben ne yapıyorum peki? Her akşam yarım saat spor yapıp üstüne 120 mekik (eziyet) çektikten sonra eve gelip saat 23.00'da ancak yemek hazırlayacak dermanı kendimde bulup buzdolabında kuru fasulye-pilav, dolma, patates ne varsa yumuluyorum : )


Spor yaparken Merih Hoca'nın mutfakta bir şeyler atıştırıp geldiğini farkettim. Ben onun kadar efor sarfeden biri olsam her salisem yemek yemekle geçerdi. 

Her neyse mutfağa gidip baktım ki yediği şey brokoli salatasından ibaretmiş. Antrenörlerim spor haricinde formlarını gerçekten ot, çöpe borçlularmış. Tabağı görünce buna ikna oldum. 

Ama bu kez de üzüldüm. Pizzasız, hamburgersiz, zeytinyağlı barbunyasız ve pilavsız ömür mü geçer yaa? Menüye bak yeşil çay( hiç sevmem), yeşil elma( hiç sevmem) ve brokoli. Bak yağlı, limonlu, tuzlu brokoliyi çok severim.


Ben de dün akşam spordan sonra pizza yedim :(
Yediğim şeyleri B-Fit'te söylüyorum bazen... Emeklerine yazık yapma diye bana kızıyor kadınlar :)) Ama ben zayıflamak için spor yapmıyorum kiiii :( Ağrılarım geçti ağrılarım. Ötesi yok.
Sadece mekik çekiyorum o da göbek yüzünden :(


Biraz daha B-Fit'ten bahsedelim değil mi? Alın işte arkadaşlar... Günlerdir bana soruyordunuz. B-Fit nedir, nasıl çalışır, içi dışı nasıl diye... : ) Burası da soyunma odamız...


B-Fit'in kendi tasarımları olan gayet spor ve renkli birbirinden güzel takılar...
Ben de alacağım inşallah.


Erdem'i özlediniz mi? :D B-Fit eşofmanlarıyla beraber...
Soldaki totemde de B-Fit'in reklam yüzü usta tiyatrocu Ayla Algan'ı görüyorsunuz.


 Burası da lavabo ve duşlar... B-Fit'in renklerine gerçekten bayılıyorum.
 İsterseniz spordan sonra burada duşunuzu alıp evinize gidebiliyorsunuz. Ben hiç kullanmadım.



 Veeee beenn.. Erdem arkadan aramıza girmeseydi,
Merih Hoca'mla aynı fiziğe sahip olduğumu gösterecektim size :p 
Kısmet değilmiş. ( İyi ki araya girdin Erdem :)))


 Merih Hocam aynı zamanda pilates hocası... 
B-Fit bittikten sonra vücudum yeterli esnekliğe kavuşursa pilatese gitmeyi düşünüyorum.
 Hocam çok tatlısın yaa, hayranım hayran...
Hadi herkes bir kere daha maşallah desin. Nazar boncuğu da koydum zaten : )
 

Siz Merih Hoca'nın pilates fotoğraflarına bakarken  ben size fiyatlar hakkında biraz bilgi vereyim.

İlk defa B-Fit'e başlayacaksanız; 
1 aylık üyelik ücreti 115 TL
 3 aylık üyelik ücreti 267 TL
6 aylık üyelik ücreti 474 TL

Üyelik yenilemek isteyenler için fiyatlar belli oranlarda düşüyor. Onu da en yakın B-Fit şubesine telefon açıp öğrenin lütfen :D 1 yıllık üyelik de yapılıyormuş.

3 yıl sonra gidip de bu fiyatlardan üyelik talep etmeyin. Post tarihine bakın lütfen : ))))

 

B-Fit'ten öğrendiğim şeylerden biraz bahsedeyim. 
Bir defa benim gibi boyun fıtığı olanların ağrılarına çok iyi geliyor. 

Spordan sonra;
1 bardak süt (light olacakmış)
1 bardak soda, (sade olacakmış)
1 bardak çay (yeşil olacakmış)

içerseniz metabolizmanız hızlanıyormuş.

Yeşil elma da vücuda çok faydalıymış. 


 B-Fit'e başladıktan sonra günlük hayatımda çok şey değişti.

Öncelikle her gün ister istemez duş almaya başladım. Tertemiz dolaşıyorum. ( Şunu okuyan önceden 10 günde bir duş alıyorum sanır :))

Akşama kadar bilgisayar başında hareketsiz çalışan ben, her gün ortalama 110 mekik çeken bir insan haline geldim.

Maden suyu içmekten nefret eden ben artık her gün 1 şişe soda içiyorum.

Ömrümde ilk defa 1 bardak light süt içtim. Sanırım ilk ve son oldu.

İlk defa yeşil çay aldım ve artık içiyorum. 

 Boyun fıtığımdan kaynaklanan kol ağrılarım geçti, sırtım da daha az ağrıyor.

İlk defa sadece ve sadece kendim için bir şey yaptım. 30 dakika da olsa kendime zaman ayırdım.

Sanırım en önemlisi de buydu.


En uzun postumuz bu oldu galiba... Artık B-Fit'ten çıkma zamanı... 
İlk başladığım gün ölçülerimi almışlardı. 1 hafta sonra 1 ay tamamlandığında yeni ölçülerim alınacak. Bakalım ne kadar fark edecek? Onu da sizlerle mutlaka paylaşacağım.


Emeklerinden ötürü tüm antrenörlerime teşekkür ediyorum.
Size de tavsiyem spor yapmak istiyorsanız, karar vermekte gecikmeyin.
Hoşçakalın.

Edit: 1 aylık B-Fit deneyimimin bana kaç gram ve kaç santim kaybettirdiğini öğrenmek istiyorsanız, buraya tıklayın.


2 yorum:

  1. Ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi b fit cevizlidere ve ekibi...

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler... Beğenmenize sevindim. Güzel olan her şey güzel anlatılır.

    YanıtlaSil

Yukarıdaki yazıyla ilgili yorumunuzu alayım : )